Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Zagrebačka biciklijada" u subotu ponovno kreće s Trga bana Jelačića

15.05.2018.

15:16

Autor: Čarles Gržinić

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Kulturno umjetničko društvo Prepuštovec uz pokroviteljstvo našega grada u subotu će po 8 - mi puta biti organizator rekreativne , gradske manifestacije "Zagrebačke biciklijade" na kojoj se očekuje 400 velikih i malih ljubitelja vožnje na dva kotača.

I ove godine , treća subota u mjesecu svibnju, rezervirana je za bicikliste koji će se u subotu u 11 sati okupiti na Trgu bana Jelačića odakle će ih put dug 20 km odvesti do Prepuštovca. Kako na toj utrci mogu sudjelovati cijele obitelji , tu nema nikavog natjecanja već je cilj aktivno i zajedno odraditi još jednu subotu na otvorenom uz vožnju bicikle. 

Po dolasku u Prepuštovec kako je naglasio predsjednik Organizacijskog odbora Josip Lipar :

Održat će se nadmetanje u potrazi za skivenim predmetima u prirodi. Pored toga bit će organizirana natjecanja u pravljenju roštilja i kotlovine pa tako uz pripadajuću "tekuću" pripremu nitko neće ostati žedan i gladan."

Sve to upotpunit će se glazbom uz koju će biti lakše nakon bogatog stola pokazati umijeće u potezanju užeta, malom mnogometu , odbojci na travi, boćanju, stolnom tenisu, kuglanju. 

Ako se netko umori pokupit će ga kombi "metla". Otkaže li bicikla negdje na stazi , majstori za popravak čekaju ih u Prepuštovecu gdje svakako treba biti ove subote.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.