Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebačka policija uhitila preprodavače kokaina

26.10.2015.

13:02

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebačka policija uhvatila je dvojicu muškaraca kod kojih je pronašla osamdesetak grama kokaina i gotovo 150 tisuća kuna koje su prema sumnjama zaradili od prodaje droge Dvojac je uhićen prošli tjedan u jednom zagrebačkom hotelu.

Pregledom 47-godišnjeg muškarca policija je pronašla 52 grama kokaina pakiranog u dvije vrećice. Sljedeći dan u hotelskoj sobi koju je koristio drugi 36-godišnji muškarac pronađeno je još 25 grama kokaina, 5500 kuna i 900 eura, dok je u stanu 47-godišnjaka pronađen gram kokaina, 10 grama marihuane i preostali novac, izvijestila je policija.

Istraživanjem je utvrđeno da je 47-godišnjak nabavljao veće količine kokaina koji je skrivao u stanu i potom prema dogovoru donosio u jedan zagrebački hotel u kojem je sobu unajmio 36-godišnjak, nakon čega bi drogu preprodavao. Prema procjeni policije vrijednost zaplijenjene droge u uličnoj preprodaji dostigla bi cijenu od oko 50 tisuća kuna. Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kazneno su prijavljeni zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.