Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebačka županija - za ruralni razvoj!

24.07.2015.

18:37

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebačka županija gradovima i općinama sa svog područja dodijelit će 3 milijuna i 225 tisuća kuna - za ruralni razvoj, to jest za sufinanciranje izgradnju i uređenje infratsrukture, a javni poziv za dodjelu kapitalnih pomoći otvoren je do 15.11. ili do utroška sredstava.

Jedinicama lokalne samouprave na raspolaganju je još 775 tisuća kuna od ukupno osiguranih 4 milijuna kuna. Mjerama ruralnog razvoja sufinanciraju se projekti izgradnje ili rekonstrukcije nerazvrstanih cesta te adaptacija, sanacija i opremanje društvenih domova i područnih škola. Prihvatljive aktivnosti su, navodi se u priopćenju, građenje, rekonstrukcija, adaptacija, sanacija i opremanje infrastrukturnih objekata na ruralnom području. Prijave mogu podnijeti gradovi i općine s područja Zagrebačke županije koje u svojim razvojnim programima, planovima i proračunu za 2015. godinu imaju planirana sredstva za financiranje kandidiranih projekata.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane gradove i općine da svoje prijave dostave osobno ili preporučenom pošiljkom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, s naznakom „Prijava za sufinanciranje programa/projekata izgradnje i uređenja infrastrukture na ruralnim prostorima", Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i prijavni obrazac nalaze se na internetskoj - stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr  pod rubrikom Natječajii javni pozivi, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01/6009-496 i 01/6009-426.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.