Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebačke otpadne vode obilježile Dan planeta Zemlje

24.04.2018.

13:51

Autor: Ivan Fedor

Ivan Fedor

Ivan Fedor

Foto: - / -

Već 13.-tu godinu zaredom, Zagrebačke otpadne vode u povodu Dana planeta Zemlje priređuju manifestaciju za djecu osnovnih škola kod Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Grada Zagreba. Danas se okupilo oko 700 školaraca koji su sa svojim učiteljima učili o važnosti zaštite okoliša.

Razgledavanje najvećeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Hrvatskoj vlakićima ZET-a, zanimljive radionice, uživanje u sportskim aktivnostima i učenje o važnosti zaštite okoliša - sve su to danas prošli zagrebački školarci koji su u povodu Dana planeta Zemlje posjetili Centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. Ove godine posebno je naglašena borba protiv onečišćenja plastikom, istaknula je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić:

"Grad Zagreb uvijek prepoznaje djecu i obrazovne institucije kao mjesta gdje se postiže razina svijesti i senzibilizira javnost o važnosti očuvanja naše planete, kao i gospodarenja otpadom koje je trenutno u Zagrebu iznimno aktualna tema.

Na manifestaciji su nagrađeni i najbolji učenički radovi na temu zaštite Zemlje i voda. A kako oni na kojima svijet i naš okoliš ostaju čuvaju ovaj treći kamenčić od Sunca:

"Recikliram, ne bacam smeće na travu, ne uništavam prirodu."

"Kada imam smeće bacim ga u koš, ili ga recikliram, ali ga nikad ne bacam na travu."

"Kad nađem neko smeće, bacim ga u reciklažu da bi ponovno bilo iskoristivo."

"Bacam stvari u smeće, a ne na pod i čistim za sobom.

 Ovakvih uputa svi bi se trebali pridržavati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.