Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebački festival crteža poziva na besplatne radionice

30.09.2021.

08:45

Autor: Magdalena Pongrac

Antonija Cesarec, Prostor susreta, olovka, akril na papiru, 70x100 cm

Antonija Cesarec, Prostor susreta, olovka, akril na papiru, 70x100 cm

Foto: - / -

3. Zagrebački festival crteža sutra od podne postaje gost InArt galerije Mjesnog odbora Trnsko. Tema mu je Avantura, a osim crteža 22 umjetnika, tu su i besplatne kreativne radionice za djecu i odrasle. Djela polaznika postat će dio izložbe.

"Avantura" posjetitelje vodi u prostor crtačke imaginacije pa tako na izložbi mogu istražiti što sve crtež može biti - crtački dnevnik, ilustracija, strip, poetsko-crtački zapis, likovni jezik metafora, brza i spontana skica ili složena kompozicijska studija. Izložene su minimalističke, raskošne i monumentalne kompozicije, a svoja umjetnička djela, u sklopu radionica, mogu proizvesti i posjetitelji. Radionice su namijenjene odraslima i djeci, a njihova djela postat će dio izložbe u Galeriji, kao i u velikoj virtualnoj prezentaciji na portalu ''Zagrebački likovni umjetnici''.

Program se održava u skladu s epidemiološkim mjerama. Broj sudionika na radionicama je ograničen, a oni za koje neće biti mjesta na radionicama na Festivalu će dobiti besplatne materijale za rad i svoje radove moći će, uz naputke voditelja radionica, napraviti kod kuće.

Izložbu organizira Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, uz potporu Grada Zagreba, a možete je posjetiti od sutra do nedjelje svaki dan od 12 do 17 sati.

Galerija
Jelena Martinović, Avantura zvana ljeto 3, crtež markerom i tušem na papiru, A4, Foto: -/-
Marina Popović, Nakon, kombinirana tehnika (flomaster i ugljen), diptih, 84x118,8 cm, Foto: -/-Rada Marković, Gradskom ulicom, kombinirana tehnika, 30x22 cm, Foto: -/-Tin Samaržija, Kompozicija I, crtež rapidografom, 50x70 cm, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.