Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebački holding u ovoj godini mora poboljšati svoje usluge

11.01.2023.

12:52

Autor: Radio Sljeme

Dolenec o gradskim temama

Dolenec o gradskim temama

Foto: Slavko Midzor / Pixsell

Gradska vlast u prošloj godini je godini stabilizirala financije što joj je bio glavni cilj od kada su došli na vlast, rekla je u  prvoj ovogodišnjoj emisiji Radio Sljeme  "Zagrebi po Zagrebu" zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec. Grad se u ovoj godini želi zadužiti upola manje, ali prioritet je i poboljšanje usluga Zagrebačkog holdinga. 

Uz stabilizaciju financija prošlogodišnje djelovanje gradske vlasti obilježili su reformski zahvati, prije svega izmjene mjere roditelj odgojitelj i novi model odvajanja otpada. Zatvaranje odlagališta otpada Jakuševec i dalje je naš glavni prioritet, napominje zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec. 


-Bez postrojenja nije niti moguće zatvoriti odlagalište Jakuševec što je jedno od naših predizbornih obećanja. To je naš prioritet koji neće biti moguće ostvariti u jednom mandatu, ali pretpostavke za to moramo napraviti-. Unatoč restrukturiranju Zagrebačkog holdinga koje je spasilo tu megatvrtku, poboljšanje usluga ove godine mora biti istiće Danijela Dolenec


-Imamo puno posla u ovoj godini. Za Zagrebački holding ključna će zadaća biti poboljšanje usluga za građane, i to prije svega Čistoće prije svega, ali i Zrinjevca i Cesta, i tog smo mi svjesni. Holding je imao viškove u administraciji, ali ima manjak operativnih radnika-. Dolenec se nada da će u ovoj godini u potpunosti zaživjeti projekt Riznica koja bi trebala podići razinu transparentnosti gradskog proračuna. Od kada su preuzeli vlast, Dolenec tvrdi da unatoč svim preprekama grad ide u dobrom smjeru.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.