Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebački HSS: "Gradonačelnik Tomašević je izveo udar na gradske poljoprivrednike"

07.12.2021.

15:22

Autor: Krešimir Vešnik

Darko Vuletić, HSS Zagreb

Darko Vuletić, HSS Zagreb

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

"Gradonačelnik Tomašević pokazuje bezosjećajnost prema zagrebačkim poljoprivrednicima" ističe predsjednik gradskog HSS-a, Darko Vuletić. Kaže da je napravljen udar na poljoprivredu u gradu i to na dva načina.  

Smanjenje proračuna za više od 50 posto, jedan je od načina gradonačelnikovog udara na gradsku poljoprivredu - Na pozicijama Gradskog ureda za poljoprivredu za 2021. novci za razvoj poljoprivrede bili su oko 4,6 milijuna kuna, a za 2022. 1,6 milijuna kuna.  Na poziciji potpora za OPG-ove za 2021. bilo je 3,6 milijuna kuna, a milijun kuna za 2022. - objasnio je Vuletić.


Drugi način je ukidanje gradskog ureda - Da stvar bude ljepša, ako želite nekoga poniziti, ako želite nekome dati do znanja da vam nije stalo do njega, ukinite mu ured. Početkom godine Gradski ured za poljoprivredu nakon 30 godina prestat će djelovati - rekao je Vuletić.


No, nije samo ukinut Gradski ured već i manifestacije na Trgu bana Jelačića, napominje Vuletić - Pod pritiskom koalicijskih partnera iz SDP-a koji su to nazvali "poseljačivanjem grada", ukinute su sve manifestacije, a nisu date neke alternative. S time su najoštećeniji građani koji nemaju doticaj sa zdravim i svježim ekološkim poljoprivrednim proizvodima koji se proizvode u zagrebu.  


Stoga je predsjednik gradskog HSS-a pozvao gradonačelnika da prizna pogrešku i vrati Ured za poljoprivredu oslonac, kaže, OPG-ova u našem gradu - Jer ako se to ne dogodi, onda možemo reći: Franjo Tahy je imao više osjećaja za seljake nego što to ima aktualni gradonačelnik - zaključio je Vuletić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.