Hrvatski radio

Radio Sljeme

13:43 / 08.08.2015.

Autor: Mario Mihaljević

Zagrebački muftija za spas Tomislava Salopeka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebački muftija efendija Aziz Hasanović izjavio je za sarajevski Dnevni Avaz da je apelirao na najutjecajnije adrese u Arapskoj Republici Egiptu kako bi pokušao pomoći u spašavanju Tomislava Salopeka čijim smaknućem prijete islamisti.

"Među ostalima uputili smo apel egipatskoj vladi i vrhovnom muftiji Arapske Republike Egipta da svojim utjecajem i autoritetom učine sve da bi spasili život Tomislava Salopeka i tim potvrdili kuranski imperativ ... tko spasi jedan nevin život kao da je spasio cijelo čovječanstvo", rekao je zagrebački muftija Hasanović.

Tijekom jučerašnjeg dana u džamijama širom Hrvatske islamski vjerski službenici su u svojim hutbama (propovijedi) govorili o otmici Tomislava Salopeka i tako dali doprinos za njegovo spašavanje. Rekao je da Bošnjaci u Hrvatskoj nisu imali problema nakon uhićenja Salopeka ili drugih poteza osoba koji zlorabe islam.

"Bošnjaci i drugi muslimani u Hrvatskoj koji su dio Islamske zajednice u ovoj zemlji nemaju probleme niti trpe posljedice zbog postupaka onih koji zloporabe islam", dodao je zagrebački muftija i osudio poteze terorista dodajući da oni ne rade u interesu islama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.