Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebački noćni cener 11. put u središtu grada

06.11.2022.

09:07

Autor: Magdalena Pongrac

 10. Zagrebački noćni cener

10. Zagrebački noćni cener

Foto: Marko Lukunic / Pixsell

Najpopularnija urbana utrka Zagrebački noćni cener, koja na nekoliko sati svake prve nedjelje u studenom zauzme uže središte grada, okupit će 3000 trkača i navijača iz Zagreba, Hrvatske i svijeta. Početak je u 19 sati, a tijekom utrke na snazi će biti posebna regulacija prometa.

Zagrebački noćni cener spoj je svega što Zagreb nudi – odličnu atmosferu u urbanom okruženju, glazbu, sport i zabavu. Standardni navijački punktovi i ovoga će puta biti u Tomićevoj te kod Hrvatskog narodnog kazališta. Sve sudionike očekuje i glazbena poslastica. U suradnji s Muzičkom akademijom, pokraj staze će nastupiti Jazz ansambl pod vodstvom Saše Nestorovića. 


Utrku organizira Društvo športske rekreacije Aktivan život pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Od ove godine utrka je dio Zagreb run atletskog kupa zajedno s utrkama Zagrepčanka 512 i Zagrebačka milja, a od iduće godine i s Medvednica trail utrkom.


Posebna regulacija prometa na snazi će biti od 18:45 do 20:15 sati. Za cestovni promet u potpunosti će biti zatvorene ulice: Ilica (od Gundulićeve do Krajiške), Krajiška ulica, Prilaz Gjure Deželića (od Krajiške do Trga Republike Hrvatske), Trg Republike Hrvatske (sjeverni kolnik), Masarykova, Teslina, Trg Nikole Šubića Zrinskog, sjeverni kolnik (od Praške do Amruševe) i Amruševa.


Tramvajske linije neće prometovati preko Trga bana Jelačića, a linije 6, 11, 12, 13, 14 i 17 vozit će izmijenjenim trasama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.