Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebački SDP o mogućnosti prijevremenih Izbora

21.01.2015.

21:14

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osim dogradonačelnice Sandre Švaljek, o prijevremenim je izborima tijekm dana je govorio i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Davor Bernardić. Slično kao Švaljek ocijenio je - da to ovisi isključivo o gradonačelniku Mialnu Bandiću.

Unatoč izjavi predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora da sigurno neće biti izbora - Bernardić smatra da tu ništa nije sigurno. "...To ne ovisi ni o Kosoru niti o Švaljek, već isključivo o aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću..." zaključio je Bernardić. Izjavio je to Bernardić na današnjoj konferenciji Gradske organizacije SDP-a.

Na upit bi li volio vidjeti zamjenicu zagrebačkog gradonačelnika Sandru Švaljek u SDP-u Bernardić je to nazvao medijskom špekulacijom koja ovisi o njihovoj trenutnoj i budućoj suradnji. "Ako ta suradnja bude dobra i na korist građana Zagreba, ako se u gradu Zagrebu naprave prave stvari, riješe ključni izazovi, poput pitanja otpada, transparentnog upravljanja gradskom imovinom, realizacije mnogih gradskih projekata, perspektive za najkreativnije mlade ljude..., sasvim sigurno za nju ima mjesta u mom timu", rekao je Bernardić.

Pozdravio je osnivanje radne skupine za Sportsko-rekreacijski centar Svetice, ali ga brine to što u njoj ne sjede predstavnici građana, Gradske skupštine i Hrvatskog atletskog saveza, već isti ljudi koji su pripremili prvi ugovor o izgradnji novog centra.

Bernardić je govorio i o problemu otpada. Podsjetio je da je prije mjesec dana tražio sazivanje tematske sjednice Odbora za kontrolu, ali da do danas stručne službe nisu uspjele pripremiti materijale. "Pa onda nije ni čudo da se problem otpada koji je jedan od najvećih problema grada Zagreba ne rješava kada se ovako jednostavne stvari poput pripreme dokumentacije za sjednicu Odbora čekaju ovoliko dugo.Nije ni čudo da je glomazni otpad mjesecima „krasio“ svaku treću ulicu Zagreba.Nije ni čudo da je onda taj problem gurnut pod tepih odnosno prevezen u Robne terminale gdje čini ekološku bombu.A onda nije ni čudo da je raspisan natječaj za preuzimanje i obradu glomaznog otpada gdje će grad platiti nekome za sanaciju umjesto da smo zaradili na tome." izjavio je.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.