Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebački SDP u Tvornici kulture obilježio svoj dan te primio nove članove

02.12.2018.

15:07

Autor: Čarles Gržinić

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

U Tvornici kulture svoj dan obilježio je zagrebački SDP. Uz članove stranke, o snazi socijaldemokracije svojim dolaskom svjedočili su saborski zastupnici, zastupnici u gradskom vijeću Grada Zagreba kao i predsjednik SDP Davor Bernardić

U gotovo trosatnom programu, zagrebački SDP pobrinuo se da se održi edukativni dio koji bio vezan za smart sity koncept te ekonomiju i socijaldemokraciju. U obračanju članovima predsjednik gradskog SDP Gordan Maras još je jedanpun naglasio da je valjda napokon stigao kraj za način vladanja i dijeljenja novaca na koje se navikao dosadašnji gradonačelnik Milan Bandić. Koliko je realno da naš grad krene u izbore za novoga gradonačelnika Gordan Maras rekao je:
"Zagrepčanima i Zagrepčankama treba dati priliku da putem glasovanja kažu što misle o gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovoj uhodanoj praksi dam ti 100 kuna za tvoj glas. A hoće li se to dogoditi znat će se uskoro, kada će se u Gradskom vijeću trebati podignuti ruke za proračun. Tada će sve biti jasno, iako će Bandić i njegov saveznik HDZ učiniti sve da do promjena ne dođe."
Po dolasku na pozornicu, očekivano, s oštrom retorikom na sadašnju koaliciju na vlasti obrušio se predsjednik SDP Davor Bernardić. Nabrajajući sve afere koje su punile medije, nazivajući slabom i posljednju odluku o podizanju minimalne plaće, predsjednik SDP-a komentirajući moguće prijevremene parlamentarne izbore nije isključio da će i već viđeno puko trgovanje zbog očuvanja vlasti i ovoga puta biti na prvom mjestu.

U završnom dijelu druženja zagrebačkog SDP burnim pljeskom pozdravljeno je 50- tak novih članova i članica s kojima se željelo pokazati da osipanje stranke postoji samo u naručenim anketama HDZ-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.