Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebački skijaški savez na Sljemenu je domaćin "Fis Zagreb Opena 2019"

14.01.2019.

12:02

Autor: Čarles Gržinić

Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Midzor/PIXSELL

Foto: - / -

Zagrebački skijaški savez i ove je godine na Sljemenu tradicionalni organizator međunarodnog otvorenog prvenstva u alpskim disciplinama za muškarce i žene "Fis Zagreb Opena". Predsjednik Organizacijskog odbora je Darko Repač.

Uz održavanje Svjetskog kupa, ovo je drugo po veličini natjecanje, koje se održava na istom športskom objektu našega grada – Sljemenu. Koliko se natjecatelja pojavilo na startu "Fis Zagreb opena" rekao nam je predsjednik Zagrebačkog skijaškog saveza Darko Repač:

-Na startu je danas bio 71 natjecatelj. Od toga je bilo 17 djevojaka. Ženska trka je izuzetno jaka jer bodovi koji se tu skupljaju su negdje oko 9. Muško bodovanje je nešto slabije i ono iznosi 6. Ali sve su to dobri bodovi za skijaše koji se probijaju i žele nešto napraviti.-

Dok vam ovo javljamo prvi dan je gotov i pobjednici su poznati. Sutra će program biti ovakav:

-Sutra nas čekaju ponovno 2 slaloma. Žene će prvu vožnju imati od 9 sati dok će muški dio programa početi u 9 sati i 20 minuta. -

Iako su se za ovo natjecanje mahom prijavili mladi hrvatski skijaši i skijašice svima je u interesu osvojiti čim više bodova na jedinom seniorskom međunarodnom natjecanju u skijanju koji se održava u Lijepoj našoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.