Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebački solisti na sastanku s gradonačelnikom Milanom Bandićem

06.07.2017.

12:13

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Milan Bandić primio je predstavnike Zagrebačkih solista, najuglednijeg komornog sastava, koji su mu tom prigodom uručili plaketu povodom 60.-te godine postojanja ansambla iako sljedeće godine slave 65.-tu godišnjicu.

Razmotrena je problematika djelovanja solista i prostora u kojem rade i izraženo je jedno zadovoljstvo da solisti imaju dobre uvjete za rad, rekao je pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Ivica Lovrić koji je prisustvovao sastanku.

Predstavnici najuglednijeg hrvatskog komornog sastava, utemeljenog 1953. godine u sklopu Radio-televizije Zagreb (RTV-a Zagreb), uručio je plaketu gradonačelniku kao izraz zahvalnosti za podršku svih godina njihova postojanja.

Mi smo danas iskazali zahvalnost i čast gradonačelniku Zagreba, Gradu i svima onima koji su pomogli ansamblu Zagrebačkih solista u njegovom postojanju. Bez njihove potpore ovaj ansambl svjetskog renomea ne bi uspio opstati, objasnio je predsjednik upravnog vijeća ansambla Zagrebačkih solista, Krunoslav Marić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.