Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebački ugostitelji: "Ne možemo više!"

02.02.2022.

10:09

Autor: AKK/Radio Sljeme

Novi udar na ugostitelje

Novi udar na ugostitelje

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Cijena energenata, naročito plina, u obliku računa za prosinac ovih dana šokira sve poduzetnike, a zagrebačka kućanstva polako se navikavaju na neizbježno - plin će drastično poskupjeti. U Zagrebu je posebno kaotično jer je za astronomske cijene kriva i pogrešna procjena bivše uprave Gradske plinare Opskrba. Obrtnički cehovi najavljuju tužbe ne bude li pomoći Grada ili države, a ugostitelji ističu - ovo je kap koja je prelila čašu. 

Ugostitelji o šoku zbog poskupljenja plina

Uz potres i dugotrajnu pandemiju, zagrebački ugostitelji vape: "Ne možemo više!". Dobili su peterostruko više računa za plin za prosinac što je poslovno neodrživo i traže pomoć s lokalne i nacionalne razine. 


Razgovarali smo s predsjednikom Ceha ugostitelja Zlatkom Puntijarompredsjednicom Nezavisne udruge ugostitelja grada Zagreba, slastičarkom Žakline Troskot koja smatra da se taj problem mora riješiti subvencijama. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici