Hrvatski radio

Radio Sljeme

10:09 / 02.02.2022.

Autor: AKK/Radio Sljeme

Zagrebački ugostitelji: "Ne možemo više!"

Novi udar na ugostitelje

Novi udar na ugostitelje

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Cijena energenata, naročito plina, u obliku računa za prosinac ovih dana šokira sve poduzetnike, a zagrebačka kućanstva polako se navikavaju na neizbježno - plin će drastično poskupjeti. U Zagrebu je posebno kaotično jer je za astronomske cijene kriva i pogrešna procjena bivše uprave Gradske plinare Opskrba. Obrtnički cehovi najavljuju tužbe ne bude li pomoći Grada ili države, a ugostitelji ističu - ovo je kap koja je prelila čašu. 

Ugostitelji o šoku zbog poskupljenja plina

Uz potres i dugotrajnu pandemiju, zagrebački ugostitelji vape: "Ne možemo više!". Dobili su peterostruko više računa za plin za prosinac što je poslovno neodrživo i traže pomoć s lokalne i nacionalne razine. 


Razgovarali smo s predsjednikom Ceha ugostitelja Zlatkom Puntijarompredsjednicom Nezavisne udruge ugostitelja grada Zagreba, slastičarkom Žakline Troskot koja smatra da se taj problem mora riješiti subvencijama. 

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici