Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebački vatrogasci dobili 6 novih vozila i 4 modula za gašenje požara

02.01.2019.

15:25

Autor: Magdalena Pongrac

Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / -

Vatrogasna zajednica grada Zagreba od danas je bogatija za 6 novih vozila i 4 visokotlačna modula za gašenje požara. Vozila je nabavila sredstvima dobivenim iz gradskog proračuna, a koristit će ih dobrovoljna vatrogasna društva i Javna vatrogasna postrojba.

Četiri velika i dva manja vatrogasna vozila te četiri visokotlačna modula za gašenje požara vrijedna su 7 milijuna 200 tisuća kuna i uvelike će pridonijeti povećanju sigurnosti u našem gradu. - Radi se o jedinstvenom vozilu za teške tehničke intervencije odnosno prometne nesreće. Ima poseban dio opreme koji se odnosi na spašavanje iz teških tehničkih intervencija, gdje su teška teretna vozila, vlakovi ili tramvaji. U njemu se nalazi i oprema za spašavanje iz potresa i oprema za spašavanje s visina i iz dubina. Tu su i dvije cisterne za pet tisuća litara vode, što je nama u Zagrebu dovoljno s obzirom na to da u gradu postoji 25 tisuća hidranata kojima se služimo. Tu je i malo tehničko vozilo s tisuću petsto litara vode i dva pick-up vozila s modulima s visokim pritiskom za gašenje, koja dajemo lokalnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima, rekao je zapovijednik Javne vatrogasne postojbe grada Zagreba Siniša Jembrih. -

Vozila se u gradske četvrti dijele prema potrebama, istaknuo je predsjednik gradske Vatrogasne zajednice Zlatko Križanić te najavio rošadu voznog parka, točnije - da ćemo jedan bio vozila povući od onih koji su dobili nova vozila, a marom dobrog gospodara dat ćemo onima koji nemaju ili imaju lošija vozila. Tom ćemo rošadom doći do novijeg voznog parka i u dobrovoljnom vatrogastvu. -

Vatrogascima je ključeve novih vozila predao gradonačelnik Milan Bandić, a preuzeli su ih predstavnici 6 gradskih četvrti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.