Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebački vatrogasci od jutra imali više od 50 intervencija.

04.02.2023.

11:36

Autor: Radio Sljeme

Jak sjeverni vjetar srušio stabla u Zagrebu

Jak sjeverni vjetar srušio stabla u Zagrebu

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Osim brojnih intervencija vatrogasaca dvije su osobe ozljeđene te im je pružena hitna medicinska pomoć.
U Zagrebu su jutros zabilježeni udari sjevernog vjetra od 80 km/h. 

Javna vatrogasna postrojba imala je više od 50 intervencija diljem grada, potvrdio nam je glavni zapovjednik JVP-a Zagreb Siniša Jembrih.


- Intervencije su se uglavnom odnosile na uklanjanje stabala s prometnica, a intervenirali smo i kod uklanjanja crijepova i krovova koje je odnio vjetar. Intervencija je bilo po cijelom gradu - od centra, Gornjeg grada, Novog Zagreba. Na terenu su sve ekipe zagrebačkih vatrogasaca - od profesionalnih do dobrovoljnih. S obzirom na prognozu očekujemo još intervencija. Bilo je nekoliko slučajeva pada stabala na parkirane automobile, a jedno stablo je čak palo na automobil u pokretu, ispričao nam je Jembrih. 
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici