Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebački Zoo slavi 91. rođendan

11.06.2016.

07:43

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zoološki vrt ovaj vikend slavi 91. rođendan. Posjetitelji mogu razgledati izložbu o razvoju Zoo-a i neobične fotomontaže Damira Hoyke koje stanovnike "Divljeg srca Zagreba" spajaju s poznatim vizurama grada.

Posjetitelji će na izložbi u Edukacijskom centru moći vidjeti kako se mijenjalo lice Zoo-a kroz povijest. Uz fotografije povijesnih trenutaka, životinja i nastambi, bit će predstavljeno što Zoo dobiva prvom i što bi trebao dobiti u drugoj fazi modernizacije.

U povodu Dana Zoološkog vrta grada Zagreba, koji se održava 11. i 12. lipnja, od 11 do 18 sati, pod nazivom 'Divlje srce grada' zagrebački fotograf Damir Hoyka izložit će svoje atraktivne i neobične fotomontaže koje stanovnike Vrta spajaju s vizurama grada, stoji u priopćenju.

Djecu će dodatno razveseliti razigrane maskote poput lava i lemura, a kako bi ih se potaknulo na istraživanje životinjskog svijeta edukatori su osmislili igru "Zoo detektiv". Noseći posebnu detektivsku iskaznicu mališani će obilaziti edukativne kutke i skupljati pečate. Na kraju igre uručit će im se simbolični darovi, a očekuje ih besplatno bojenje lica i fotografije.

Nasuprot vanjske nastambe za vodenkonje bit će postavljeno veliko srce na koje će građani moći zataknuti svoje želje vezane uz rođendan Vrta, a isto će se moći napraviti i u virtualnom svijetu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.