Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebačko sveučilište pokreće studij "Intelektualno vlasništvo"

10.03.2016.

11:08

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sveučilište u Zagrebu pokreće upis na poslijediplomski sveučilišni interdisciplinarni specijalistički studij "Intelektualno vlasništvo" i poziva zainteresirane kandidate da do kraja ožujka ispune obrazac na mrežnim stranicama sveučilišta.

Tako bi budući studenti iskazali interes za taj studij za koji će natječaj za upis biti objavljen u travnju ove godine.

Zagrebačko sveučilište priopćilo je kako je na njegovim mrežnim stranicama www.unizg.hr objavljen poziv za iskazivanje interesa za upis na poslijediplomski sveučilišni interdisciplinarni specijalistički studij "Intelektualno vlasništvo" u akademskoj godini 2016./2017. Zato Sveučilište poziva kandidate koji želi steći akademski naziv sveučilišni specijalist/specijalistica intelektualnoga vlasništva da do 31. ožujka ove godine ispune obrazac dostupan na poveznici: http://intvla.unizg.hr/index.php/obrazac-za-iskazivanje-interesa/. Natječaj za upis na studij bit će pak objavljen ovoga travnja.

Kako se navodi, pravo upisa na studij imaju pristupnici sa završenim sveučilišnim dodiplomskim ili diplomskim studijem i ostvarenih najmanje 300 ECTS bodova ili usporedivim studijem u inozemstvu. Studij traje dva semestra i nosi 60 ECTS bodova, školarina iznosi 40.000 kuna, a na studij se može upisati najviše 40 studenata.

Ističe se kako su programom studija obuhvaćeni najvažniji pravni, tehnološki, umjetnički i ekonomski aspekti područja intelektualnoga vlasništva te će polaznici, po završetku studija, stečena znanja moći primijeniti u području intelektualnoga vlasništva i rješavanja problema vezanih uz zaštitu i iskorištavanje intelektualnih tvorevina u praksi u raznim strukama.

Detaljnije informacije o tome studiju dostupne su na mrežnim stranicama zagrebačkoga Sveučilišta.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.