Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebu - dvije nagrade Financial Timesa za biznis

24.02.2016.

14:42

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vodeća publikacija Financial Timesa za za biznis - fdi Intelligence Magazine svrstao je Zagreb na visoko 4. mjesto u kategoriji Veliki europski gradovi budućnosti - ljudski kapital i način života. A, na 9. mjestu Zageb se našao u kategoriji Južnoeuropski gradovi budućnosti.

Obje kategorije imaju ukupno 10 mjesta, a podaci su se prikupljali s više od 480 lokacija.

Te nagrade, istaknula je zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi, dolaze kao priznanje nastojanjima gradske uprave da u Zagrebu stvori povoljno i privlačno investicijsko okuženje.

Zadovoljstvo nije krio ni pročelnik Gradske Uprave za financije Slavko Kojić koji je iskoristio prigodu te čestitao i Ivancu i Jastrebarskom - koji su također dobitnici nagrada Financial Timesa - i to u kategoriji Gradovi i regije budućnosti 2016./2017.

Pročelnica za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, istakula je kako se nagrade Zagrebu nisu samo "dogodile". One su rezultat aktivne politike; mi smo čak izradili i jednu brošuricu koja se dijeli investitorima. Sve to na neki način povećava atraktivnost i Zagreba i cijele Hrvatske - kao plodnog tla za ulaganje - zaključila je Mirka Jozić.

Više detalja na internetskoj stranici Grada Zagreba.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.