Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebu je potrebna "debandićizacija"

13.03.2021.

13:57

Autor: Mario Mihaljević

Zoe Sarlija/PIXSELL

Zoe Sarlija/PIXSELL

Foto: - / -

Ispred Gradske uprave desetak udruga i građanskih inicijativa izvele su performans pod nazivom "Dosta je! Izađi na izbore za "debandićizaciju" Zagreba. Srušili su 25 golemih domino ploča na kojima su bili ispisani grijesi sadašnjih struktura.

Zagrebu je potrebna temeljita debandićizacija te aktivna demontaža klijentelističke mreže koja se uvukla u gotovo sve elemente upravljanja Gradom, poručili su članovi desetak udruga i građanskih inicijativa okupljenih ispred Gradske uprave.

Performans su izveli tako da su simbolički prikazali, posložili i zatim srušili 25 velikih domino ploča s pojmovima poput korupcija, klijentelizam, pogodovanja , kaos sa smećem i drugim elementima, koji su obilježili kako kažu vladavinu nedavno preminulog gradonačelnika Bandića. Smatraju da građani na izborima u svibnju imaju jedinstvenu priliku sve promijeniti. 

Istaknuli su da je cilj udruga je zajedničko djelovanje, želimo motivirati što veći broj građana da izađu na predstojeće lokalne izbore. Također su dodali da Udruge i inicijative, nisu vezane ni za jednu stranku i da im nije cilj izlazak na izbore.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.