Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrepčani dođite na proslavu Međunarodnog praznika rada u Maksimir

29.04.2016.

15:49

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna pozvala je građane da u nedjelju, 1. svibnja dođu u park Maksimir na tradicionalnu proslavu Međunarodnog praznika rada, na kojoj ih očekuje 60.000 porcija graha s kobasicama te bogat kulturno-umjetnički program.

Ponosni smo što možemo organizirati da jedan cijeli dan provedemo zajedno s našim sugrađanima u Maksimiru, da možemo tradicionalno podijeliti 60.000 porcija graha, kao i prošle godine, istaknula je Fortuna. Navela je kako ukupan trošak proslave Međunarodnog praznika rada u Maksimiru iznosi 987.000 kuna, slično kao i prošle godine kada je koštao 992.000 kuna.

Početak proslave bit će u 10 sati na glavnom ulazu u park Maksimir, gdje će kao i svake godine gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima građankama i građanima dijeliti crvene karanfile. U 10,30 sati počet će podjela porcija graha, a grah će građani moći kušati do 18 sati. Porcije graha dijelit će gradonačelnik Bandić sa suradnicima, a angažirano je i stotinjak osoba te još 20-ak volontera sa sanitarnim knjižicama, rekla je Fortuna.

Grah će se kuhati u gradskoj ustanovi "Dobri dom" u Kosnici, a uz 5500 kilograma graha skuhat će se i 4000 kilograma kobasica, 2300 kilograma pancete i 1100 kilograma sušene vratine. Građanima će se uz porcije graha podijeliti i 55.000 komada pekarskih proizvoda, a za njih su osigurane i tri cisterne s pitkom vodom. U parku će dežurati i tri kola Hitne pomoći te vatrogasci.

Zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Tedi Lušetić rekao je kako su na proslavu 1. svibnja pozvali brojna kulturno-umjetnička društva i proslavljeni glazbeni umjetnici - Zdravko Škender, Walter Neno Neugebauer&The Cadillac te Boris Barba Babarovića. Nastupit će i dječji zborovi, folklorni ansambli i klape, a ujutro će cijelu povorku kroz park Maksimir voditi ZET-ova limena glazba i Zagrebačke mažoretkinje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.