Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrepčani se pozivaju na akciju "Izađi i hodaj" na Jarunu

05.02.2016.

08:00

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministarstvo zdravlja poziva građane da se sutra odazovu na javno zdravstvenu akciju "Izađi i hodaj" na jezeru Jarunu, čiji je cilj podsjetiti građane na povoljne učinke hodanja na zdravlje, kako bi se maknuli od "sjedilačkog" načina života.

Redovito hodanje smanjuje rizik obolijevanja od bolesti srca i krvnih žila, šećerne bolesti tipa 2, raka debelog crijeva i raka dojke, te povoljno utječe na poboljšanje funkcija srčano-žilnog i dišnog sustava koji su pod najvećim nepovoljnim utjecajem modernog "sjedilačkog" načina života.

Akcija se održava od 9 sati do podneva iza Veslačkog doma na Jarunu. Djelatnici Doma zdravlja Zagreb Centar građanima će mjeriti šećer i krvni tlak, dok će ih studenti Fitness učilišta poučavati pravilnom hodanju.

Uz Zavod za zdravstvene usluge u turizmu Ministarstva zdravlja, u organizaciji sudjeluju Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Grad Zagreb, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb i Zagrebački savez sportske rekreacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.