Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrepčanka Željka Vučko dobitinica nagrade Najbolja volonterka Hrvatske u prošloj godini!

15.06.2022.

11:54

Autor: Radio Sljeme

Najvolonterka Željka Vućko

Najvolonterka Željka Vućko

Foto: Jurica Galoić / PIXSELL

Nagradu za najbolju volonterku u Hrvatskoj, "Gordana Jelić" koju dodjeljuje humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać" dobila je Zagrepčanka Željka Vučko za svoj rad u udruzi Kluba roditelja nedonoščadi "PALČIĆI" čiji je osnivač i predsjednik već više od 12 godina.

Željka Vučko, inače laboratorijska tehničarka i djelatnica Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb,  majka je četvero djece, od kojih je troje rođeno prije termina.


Svojim je radom već godinama oslonac i podrška majkama i obiteljima prijevremeno rođene djece, dok je njena osobna borba je bila samo dodatna motivacija i razlog za misiju pomaganja Palčićima.


Evo što nam je rekla što za nju znači volontiranje


- Volonterstvo je nešto što posebno ispunjava čovjeka i nešto što je teško riječima opisati. Svatko od nas tko je spreman dati dio svog vremena i dio svog srca nekom drugom kroz volonterstvo dobiva jednu posebnu nagradu i ispunjenje koje je teško riječima opisati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.