Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Zakon o obnovi Zagreba i okolice dolazi prekasno"

31.08.2020.

12:25

Autor: Mario Mihaljević

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Članovi Kluba nezavisnih zastupnika u Gradskoj skupštini, upozorili da Zakon o obnovi Zagreba i okolice dolazi prekasno, te da će njegovo kašnjenje ostaviti trajne posljedice. Na sjednici skupštine, od gradonačelnika Bandića tražiti će da definira poslovni odnos Grada Zagreba i CIOS grupe.

Zakon o obnovi Zagreba i okolice dolazi prekasno jer je veliki broj građana obnovio svoje stradale stanove o vlastitom trošku, rekao je nezavisni zastupnik u gradskoj skupštini Tihomir Milovac.

Milovac tvrdi da će kašnjenje zakona imati trajne posljedice

-To traži velika financijska sredstva samih stanara, jer činjenica da su sami uložili vlastita sredstva, u obnovu stanova i svog životnog prostora, zapravo ih obeshrabruje da konstrukcijski obnove zgradu-. 

Poslovni odnos Grada Zagreba i CIOS grupe, biti će druga točka dnevnog reda skupštinske sjednice koja će se održati 10. rujna, a o njoj je govorio nezavisni zastupnik Renato Petek. Nedavni požar u toj tvrtki predstavlja opasnost za građane tvrdi Petek, i dodaje da gradonačelnik Bandić na skupštini treba pojasniti

-Koji je odnos grada Zagreba i CIOS grupe u proteklih 6 godina, želimo detaljna izvješča o svim požarima koji su bili na području na kojem upravlja privatna tvrtka, koja gospodari s večinom gradskog otpada, što je Grad učinio nakon svih tih požara, dali je zaštitio interese građana? Pita se Petek.

Ulazimo u izbornu godinu, i kao Klub izlazit ćemo  sa konkretnim i konstruktivnim prijedlozima, kako bi se poboljšala situacija u Zagrebu, završio je Petek. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.