Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zamjena tračnica u Novom Zagrebu i na Savskoj

14.07.2015.

15:19

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Velikim radovima na gradskoj infrastrukturi ovog ljeta pridružio se i ZET. Jutros je počela zamjena tračnica na raskrižju Avenija Dubrovnik i Većeslava Holjevca te na Savskoj cesti.

Nakon obnove tramvajske pruge u Novom Zagrebu i Savskoj tramvaji će tim dionicama moći prolaziti sigurnije i brže. Glasnogovornik Jurić:

"Radi se na zamjeni tračnica, odnosno cijelog tog koridora i infrastrukture koja je ispod onoga što mi uobičajeno vidimo kada kažemo tračnice. Međutim, do 27. ovog mjeseca radit će se na toj dionici, dakle, na samome raskrižju, a nakon toga - sve do jeseni - bit će promijenjene tračnice na cijelom tom koridoru, to jest duž cijele Avenije Dubrovnik", rekao je Jurić.   

Zbog tih radova ne može se prometovati središnjim dijelom raskrižja Avenija Dubrovnik i Većeslava Holjevca pa valja koristiti obilazne pravce. Počeli su i slični radovi na Savskoj cesti od Jukićeve do Avenije Grada Vukovara, koji će potrajati do 25. ovog mjeseca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.