Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Zamjena zastava Pridea s onima Hoda za život nije slučajna"

27.05.2020.

14:19

Autor: Krešimir Vešnik

Josip Regovic/PIXSELL

Josip Regovic/PIXSELL

Foto: - / -

Zamjena zastava Zagreb Pridea onima "Hoda za život" po našem gradu, za stranke okupljene u Zeleno - lijevoj koaliciji nije slučajna. Smatraju da je to politička odluka gradonačelnika te da se tako izjednačava netolerantan Hod s Prideom koji, među ostalim, zagovara toleranciju i prava žena.

"Gradonačelnik Milan Bandić traži nove političke zaštitnike jer osjeća da bi ga HDZ mogao napustiti", napominje prvi čovjek političke platforme "Možemo", Tomislav Tomašević. Zato su i zastave Zagreb Pridea na ulicama grada zamijenjene s onima Hoda za život  - Najveći diler štandova i kućica u gradu koji je ujedno i gradonačelnik, je već namještao štandove za referendum Željke Markić. I ponovno radi stvar pred izbore. To je smišljena poruka Milana Bandića: Tu sam, bit ću vaš zaštitnik - istaknuo je Tomašević.

Tomašević očekuje da će, kao i 2017. i 2019., Hod za život biti na dan predizborne šutnje - Uvijek se Hod za život koristi za političku instrumentalizaciju i da pomogne desnim konzervativnim političkim snagama da ostvare što bolje rezultate.

A zamjenom zastava izjednačavaju se tolerancija Pridea i netolerancija Hoda, poručuje Katarina Peović iz Radničke fronte. Iza te odluke su, kaže, i ekonomski interesi - Svaki puta kada desnica zaviruje u krevete, kada propagira tečajeve za preodgoj i ideološku manipulaciju, budite sigurni da iza toga stoji materijalni interes kojem je svjetonazor samo jedna obična krinka.

Grad i gradonačelnik, tvrde iz zeleno-lijeve koalicije, najbolje surađuju s inicijativama koje gaze ženska i prava LGBT osoba. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.