Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zanimanje - profesionalni timaritelj

25.04.2018.

15:21

Autor: Mia Majić

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

U sklopu Erasmus plus projekta u Zoološkom vrtu održano je događanje " Upoznaj profesiju (zoo) timaritelja". Riječ je o edukativnom projektu započetom prije tri godine kojim se želi omogućiti profesionalni razvoj timaritelja diljem Europe

Cilj projekta je definiranje profesije timaritelja u zoološkim vrtovima, a istim se žele utvrditi potrebna znanja i vještine te izraditi obrazovni moduli koji bi omogućili profesionalni razvoj timaritelja diljem Europe, naglasila je zamjenica ravnatelja Zoološkog vrta Davorka Maljković. Ovo je jedan lijepi skup koji je završetak jednog trogodišnjeg programa, a važan je za timaritelje jer oni su osobe s kojima konji prvo stupe u kontakt, a o vještini timaritelja ovisi život i daljnji razvoj, naglasila je Maljković.

A gradski Zoološki vrt u nedjelju je dobio svojeg najmlađeg člana. Riječ je o mladunčetu zebre, a kako je rekao ravnatelj Vrta Damir Skok još uvijek se ne zna kojeg je spola. Još je mala i ne znamo kojeg je spola, ali čini nam se da je ženka, jako dobro napreduje, a u nedjelju je bila na meti svih posjetitelja, zaključio je Skok. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.