Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zapadni dio grada bez grijanja i tople vode

12.10.2021.

08:29

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: slušatelj, M.Š.

foto: slušatelj, M.Š.

Foto: - / -

Rano jutros, zapadni dio grada, južno od Zagrebačke avenije, ponovno je ostao bez grijanja i tople vode. Iako je nedavno završila prva faza zamjene magistralnih vrelovoda u sklopu europskog projekta, ovaj dio cijevi nije bio obuhvaćen sanacijom.

Zbog sanacije puknuća magistralnog vrelovoda na Horvaćanskoj cesti, HEP-Toplinarstvo je jutros u 6 sati privremeno obustavilo isporuku toplinske energije krajnjim kupcima u naseljima Jarun, Gajevo, Staglišće, Gedice i Vrbani. Obustava će trajati do sutra (srijeda, 13.listopada 2021.) ujutro.
 

Ova dionica vrelovoda nije bila obuhvaćena radovima revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta, međutim, plan je zamijeniti je u sljedeće dvije godine u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“. Razlozi jutrošnjeg puknuća magistralnog vrelovoda su starost vrelovoda i korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici. 

Iz HEP-Toplinarstva poručuju da ulažu maksimalne napore da se puknuće vrelovoda sanira u što kraćem roku, a potrošače mole za strpljenje i razumijevanje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.