Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zapadni Zagreb i dalje bez tople vode, sanacija kvara očekuje se do sutra ujutro

16.05.2023.

10:01

Autor: Mario Mihaljević /Radio Sljeme

Topla voda stiže sutra ujutro

Topla voda stiže sutra ujutro

Foto: Borna Filić / Pixsell

I dok se stanovnici zapadnog dijela grada zbog nedostatka tople vode smrzavaju, Grad i HEP odgovornost prebacuju jedni na druge. 

Gradonačelnik Tomašević je na redovnoj konferenciji za novinare komentirao puknuća magistralnog cjevovoda u HEP-u, proteklog vikenda, zbog kojega je potopljen dio pogona HEP-ove Toplane u Zagorskoj ulici. 


-Ja ne mislim da je plodonosno nastaviti se prepucavati na ovoj temi, ono što je ključno građanima jest kada će HEP omogućiti toplu vodu, rekao je Tomašević. Prema informacijama iz Vodoopsksrbe i odvodnje , dodao je, do pucanja cijevi došlo je zbog građevinskih radova u HEP-u.  


-Ukoliko je došlo zbog okolnosti koje nemaju veze s radovima, onda će to platiti polica osiguranja VIO-a, u suprotnom, štetu će platiti HEP, istaknuo je Tomašević. Rekao je da policija utvrđuje kako je došlo do pucanja cjevovoda, koji je onda poplavio pogon HEP toplane.  


Iz HEP-a, pak, optužuju Grad, odnosno Vodoopskrbu i odvodnju, da nisu na vrijeme zatvorili magistralni cjevovod, a zbog čega je postrojenje poplavljeno, pretrpjelo značajnu štetu i, na kraju, oduljilo sanaciju.  A ako je vjerovati voditelju Službe za eksplotaciju HEP Toplinarstva Jurici Brnasu, sanacija kvara trebala bi biti gotova do sutra ujutro. Najavio je to Brnas u programu Radio Sljemena. 


-Preventivno zbog potencijalnih kvarova, havarije na samom postrojenju, postrojenje je isključeno. Sanacija kvarova je pri kraju, i isporuku toplinske energije očekujemo do sutra u jutarnjim satima. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.