Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zaplijenjena velika količina droge u gradu s petka na subotu

27.11.2017.

15:14

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S petka na subotu uhićeno je devet osoba od kojih je osam privedeno zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Višemjesečno kriminalističko istraživanje rezultiralo je zapljenjom više od 25 kilograma marihuane, gotovo 1400 grama amfetamina, 8 grama kokaina, te 6 tableta droge MDMA.

Uz kilograme droge, zapljenjeno je 45 komada streljiva s pištoljem, digitalne vage te oprema za pakiranje i vakumiranje.

26.-godišnji hrvatski državljanin nabavljao je veću količinu droge i marihuane, amfetamina na području Zagreba. Skrivao ju je u jednom od stanova gdje je drogu prepakiravao, vagao te prodavao ostalim osumnjičenim osobama. Kupljenu drogu, ostatak osumnjičenih prodavali su krajnjim konzumentima na području Zagreba, Velike Gorice, Zaprešića te Ogulina, rekao je voditelj službe kriminaliteta droga, Dražen Miličević.

Iz Općinskog državnog odvjeništva Novi Zagreb, Danijela Kožić je dodala kako su podnesene kaznene prijave.

Od osam osumnjičenih, za pet je Županijskom sudu u Velikoj Gorici podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Istražni zatvor je određen od mjesec dana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.