Hrvatski radio

Radio Sljeme

Započela prva vožnja utrke za krunu sljemenskog kralja

06.01.2019.

12:28

Autor: Margareta Jozinović

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon što je jučer Amerikanka Mikaela Shiffrin doskijala do četvrte sljemenske krune, danas ćemo okruniti i sljemenskog kralja. Započea je prva vožnja. Do podneva je ZET-ovim autobusima prevezeno na Sljeme oko 3000 navijača, a intervencija nema - potvrdili su dežurni liječnici i vodstvo HGSS-a.

Prva vožnja je započela u 12.15, a druga je na rasporedu u 15.30. Jedan od najboljih skijaša svih vremena Austrijanac Marcel Hirscher u Zagrebu lovi petu titulu. U prvoj vožnji nastupit će i šestorica hrvatskih skijaša. Matej Vidović ima startni broj 29.Istok Rodeš će startati 37.Elias Kolega 45.Filip Zubčić 57., Samuel Kolega 63. te Leon Nikić 64. u konkurenciji 66 skijaša.

Sjajnoj atmosferi na Sljemenu pridonose okupljeni navijači. Do 12 sati ZET-ovim autobusima prevezeno ih je oko 3 tisuće, a HGSS-ovci kao i dežurni liječnici potvrđuju da nije bilo nikakvih intervencija.

Mislim da će bit odlično i nadam se da će naši odlično skijati! Obožavam Snježnu kraljicu i ovo mi je prvi put da idem. Očekujem ludu atmosferu i da naši skijaši makar osiguraju drugu vožnju i nadamo se njihovim dobrim uspjesima, Stigli smo iz Međimurja, očekujemo gore ludnicu jer dolaze najbolji skijaši iz cijelog svijeta i baš nam je drago da ih možemo vidjeti u našoj državi, Očekujem navijačku atmosferu i da bude godina kao kad je Janica skijala, Došli smo slučajno, ali je predobro - došli smo iz Njemačke. Očekujem super atmosferu, hranu i piće i najbolju zabavu, Kao i svake godine mislim da će biti super, Po pričama očekujemo da će bit ludnica, da ćemo se lijepo zabaviti i uživati od navijanja, Stalno sam na Sljemenu i mora biti super! - rekli su nam neki od navijača.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.