Hrvatski radio

Radio Sljeme

Započeli radovi prvog poligona kod OŠ Gustav Krklec u Travnom

24.04.2017.

14:01

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Započelo uređenje okoliša i izgradnja poligona za pješake i bicikliste na području osnovne škole Gustav Krklec u Travnom. To je prvi poligon velik 450-ak metara, pješačko-biciklističke staze, na kojem će učenici moći učiti kako se ponašati u prometu.

Započela je i izgradnja prvog poligona, u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti u prometu, koji će biti na području osnovne škole Gustava Krkleca u Travnom. Završetak projekta poligona planira se kroz 60 dana, a investicija iznosi milijun i 800 tisuća kuna.

Djeca će učiti kako se prelazi preko pruge, preko zebre, kako se voziti po kolniku gdje nema biciklističke staze, po biciklističkoj stazi te prometne znakove. Zasadit ćemo 21 drvo unutar tih poligona uz dodatne 22 rasvjete tako da se vidi cijelo vrijeme što se radi i po danu i po noćirekla je pomoćnica pročelnika Ureda za gradski prostor, Tatjana Operta.

Uz poligon bit će i tribina duga 75 metara na kojoj će djeca iz cijeloga Zagreba moći doći, gledati i učiti.

Za školu će ovaj poligon puno značiti s obzirom da imamo školske prometne jedinice, a da ne govorimo o edukaciji učenika o sigurnosti u prometu i općenito u kulturi, posebno biciklističkoj, istaknula je ravnateljica osnovne škole Gustava Krkleca, Marija Luković.

Početku radova nazočio je i gradonačelnik Milan Bandić koji je obišao školu te izrazio nezadovoljstvo devastiranim igralištima, nedostatkom kanti za smeće, te neograđenim dvorištem škole.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.