Hrvatski radio

Radio Sljeme

Započeo "Kul advent" jer i kultura je kul

09.12.2017.

11:47

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pod motom „I kultura je kul“ jučer je ispred Hrvatskog narodnog kazališta otvorena još jedna adventska manifestacija „Kul advent“. Do 23. prosinca posjetitelji će na njemu moći uživati u zvucima klasičnih, jazz i soul skladbi, a nastupit će i domaća glazbena imena te zborovi.

U sklopu "Kul adventa", ispred i oko Hrvatskog narodnog kazališta, posjetitelji će moći uživati u još jednom dijelu gradskih adventskih događanja. 

Uz domaće glazbenike, zborove i DJ-eve, nastupat će i vokalni ansambli s prigodnim božićnim napjevima i repertoarom. Dio programa u kojem građani svakodnevno mogu uživati je i prigodni "Božić 21. stoljeća" u sklopu kojega nastupaju studenti Muzičke akademije u Zagrebu.

Uz kulturni program ispred HNK postavljene su i adventske kućice s bogatom gastronomskom ponudom.

Prvi puta ispred Hrvatskog narodnog kazališta radimo advent. Iskoristili smo ovo predivno zdanje, ovu kuću kao najljepši po meni trg, na njemu imamo i kućicu nazvanu po našem najpoznatijem baletu "Orašar", tu je zatim najbolja ponuda domaće hrane, a sve je u priči Hrvatskog narodnog kazališta, rekao je jedan od organizatora ove manifestacija Stipe Smokrović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.