Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zaprešić za obnovu od potresa od županije dobio 4,34 milijuna eura

22.03.2023.

14:21

Autor: Mario Mihaljević /Radio Sljeme

Novac za obnovu

Novac za obnovu

Foto: Robert Anić / Pixsell

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk potpisali su ugovor vrijedan gotovo 4 i pol milijuna eura za obnovu zgrade na Trgu žrtava fašizma u Zaprešiću, u kojoj su bili smješteni sud, gruntovnica i katastar, a koja je teško stradala u potresu. 

-Zahvaljujući decentraliziranim sredstvima, Zagrebačka županija do sada je ugovorila obnovu 75 objekata vrijednih nešto više od 16,59 milijuna eura. – Zadovoljan sam što smo do sada s Gradom Zaprešićem potpisali Ugovor za obnovu tamošnjeg Pučkog otvorenog učilišta te sada Ugovor za obnovu zgrade suda, što je ukupno 7,56 milijuna eura, istaknuo je župan Stjepan Kožić. 


Zaprešićki gradonačelnik Željko Turk izrazio je zadovoljstvo što radovi na obnovi potresom oštećenih zgrada, javne i privatne namjene u Zaprešiću dobro napreduju. 


-Sada će biti raspisan i natječaj za ovu zgradu u samom središtu grada, kako bi radovi krenuli u što kraćem roku, rekao je Turk.  U zagrebačkom i petrinjskom potresu 2020. godine, na području Zagrebačke županije najviše oštećenih objekata bilo je u gradu Zaprešiću te na velikogoričkom području.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.