Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zastupnici Lijevog bloka, GLAS-a i HSU-a protiv izmjena i dopuna GUP-a

05.02.2020.

12:51

Autor: Emina Dabo Hunjak

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / -

Uoči sutrašnjeg glasanja o prijedlogu izmjena gradskog GUP-a, zastupnici Lijevog bloka i zastupnici GLAS - a i Hrvatske stranke umirovljenika upozorili su na njegove kritične točke te potvrdili kako će podržati zastupnike gradskog SDP-a u pokretanju referenduma za opoziv gradonačelnika Bandića.

GUP, koji je već prošao dvije javne rasprave, sutra će biti glavna točka dnevnog reda Gradske skupštine. Uoči glasanja o prihvaćanju spornih izmjena GUP-a predsjednica Kluba zastupnika GLAS-a i Hrvatske stranke umirovljnika Anka Mrak-Taritaš kritizirala je neke njegove najspornije točke, poput prenamijene zelenih površina u građevinske te zatvaranje Hipodroma radi izgradnje zagrebačkog Manhattana.

Izmjenama GUP-a ukida se zabrana izgradnje novih javnih garaža u Donjem gradu što će doprinijeti zagađenju zraka i stvaranju dodatnih prometnih gužvi u gradskom središtu, poručio je gradski zastupnik Tomislav Tomašević te podržao struku koja je pozvala na povlačenje ovakvog GUP-a i izradu novog.

- Kaže bivši gradonačelnik Bandić da će se do zadnje kapi krvi boriti za GUP i za interese građana. Borit će se zapravo za interese investitora iz Dubaija do zadnje kapi krvi i borit će se za svoje interese do zadnje kapi krvi, ali te političke krvi ima sve manje i manje što možemo vidjeti iz prosvjeda i ja očekujem isto tako da mu niti HDZ neće dati političku transfuziju jer inače će se zaraziti virusom političkog uništenja - rekao je Tomašević.

Hoće li GUP biti prihvaćen ovisi o glasovima HDZ-ovih zastupnika koje zastupnici Lijevog bloka, GLAS-a i Hrvatske stranke umirovljenika pozivaju da se izjasne i dignu ruke protiv ovakog Generalnog urbanističkog plana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.