Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zastupnici Lijevog bloka uoči sutrašnje Gradske sjednice

08.06.2020.

13:56

Autor: Emina Dabo Hunjak

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Zastupnici Lijevog bloka upozorili su na neka goruća gradska pitanja i probleme uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine. Tomislav Tomašević postavio je pitanje o zakonitosti smjene ravnatelja bolnice Srebrnjak, a Rada Borić upozorila je na nesređeno stanje gradske imovine.

Prošlog tjedna pokrenuti su postupci protiv dvojice zaposlenika bolnice Srebrnjak, Marijane Turkalj i Davora Plaveca, koji se moraju očitovati zbog prekovremenih sati inače im prijeti otkaz. Isti nalog mogao bi dobiti i bivši ravnatelj bolnice Boro Nogalo. Tomislav Tomašević rekao je kako se radi o osveti gradonačelnika zaposlenicima koji su ustali protiv njegovih pritisaka te je na odgovornost pozvao premjera Plenkovića i minstra zdravstva Vilija Beroša.

Uz brojne afere oko dječje bolnice Srebrnjak koje su započele smjenom ravnatelja Nogala, Grad je zadesio još već problem, a to su posljedice potresa. I dok se čeka da Vlada donese Zakon o obnovi, mnogi građani još uvijek nemaju rješeno stambeno pitanje. Od gotovo pet tisuća stanova koje Grad ima u vlasništvu, građanima je podijeljeno tek njih 11.

- Ono što zabrinjava pri tom je to tko je sve i po kakvim povoljnim okolnosti dobio stanove kao zaslužni građanin, a zaslužni građanin jedino znači biti blizak s gradonačelnikom Bandićem - rekla je zastupnica Lijevog bloka Rada Borić.

I dok brojni gradski stanovi zjape prazni, stanodavcima se ne isplati iznajmljivati stanove građanima jer ne žele plaćati porez pa radije stanove iznajmljuju turistima.

Zastupnici Lijevog bloka upozorili su kako ne postoji cjeloviti uvid u gradsku imovinu kao ni procijena njezine vrijednosti. Sve to stoji u prijedlogu Strategije upravljanja gradskom imovinom o kojoj će se, između ostalog, raspravljati sutra na Gradskoj sjednici.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.