Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zataškava li policija uzrok požara na Jelenovcu?

13.07.2017.

13:53

Autor: Magdalena Pongrac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uzrok požara koji je prošli petak progutao Sportsko-rekreacijski centar na Jelenovcu još uvijek je sporan, tako barem tvrdi vlasnik centra koji policiju optužuje da je obavila manjkav posao kako bi cijelu priču što prije zataškala.

Očevidom je utvrđeno da je požar izbio zbog kvara na termostatu ili priključnom kablu koji se nalazi u predjelu motora rashladne vitrine, a koji se potom proširio na cijeli objekt te na 4 parkirana osobna automobila. Požar je zahvatio i vanjski dio trafostanice te stup električnih vodiča, stoji tako u službenom policijskom priopćenju od nedjelje, što nam je danas ponovila policijska službenica Marta Vrdoljak.

Međutim, vlasnik izgorjelog objekta, Slavko Hala, tvrdi da je požar počeo u obližnjoj trafostanici, a nikako u sportskom centru! On smatra da policija nije dobro obavila svoj posao te za požar optužuje Elektru - jer su, kako tvrdi, očevici vidjeli da je dan prije požara iskrilo iz trafostanice. I inače je problematična bila i izbacivala i iskrila masu puta, i sve indicije upućuju na to (da je ona uzrok požara). U subotu je bio službeni očevid, a do današnjeg dana mi ne možemo dobiti dozvolu, uz pisani zahtjev preko suda, da nam se otvori trafostanica i da unutra uđe neovisni vještak da možemo konstatirati što se dogodilo s trafostanicom. Ovo je nešto strašno čudno, netko nekoga štiti!, istaknuo je Hala.

Unatoč tome što su iz HEP-a poručili da će službeno priopćenje poslati danas poslije podne, na optužbe još uvijek nisu odgovorili. Hala je najavio da će cijeli slučaj prijaviti USKOK-u, jer smatra da je riječ o pokušaju zataškavanja odgovornosti državnih institucija koje ne dopuštaju da neovisni vještak ispita stanje u trafostanici.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.