Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zatvorena sva dječja igrališta u gradu!

20.03.2020.

12:20

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: Emica Elvedji/PIXSELL

foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / -

Lijepo vrijeme potaknulo je stotine ljudi na Jarun, Bundek i dječja igrališta. Inače pohvalna aktivnost, ali ovih dana, kad je svaki socijalni kontakt potencijalno opasan - riskantna. Stoga je Nacionalni stožer civilne zaštite naredio zatvaranje 700 dječjih igrališta po gradu.

Iz Gradskog ureda za obrazovanje obavijestili su kako će ona igrališta, koja se ne mogu zaključati, biti će ograđena trakama komunalnog redarstva, a na sva će se igrališta postaviti i ploče i obavijesti o zabrani njihova korištenja.

Prenosimo originalni naputak Nacionalnog stožera lokalnima:

S ciljem daljnjeg provođenja Vladinih mjera za suzbijanje širenja novog koronavirusa te dodatne zaštite stanovništva molimo sljedeće:

  Osigurati mogućnost plaćanja računa fizičkim i pravnim osobama elektroničkim putem, gdje god je to moguće, čime bi se znatno smanjila ili potpuno uklonila potreba osobnog dolaska na šaltere ili u urede

  Sva dječja igrališta ograditi i zatvoriti, čime bi se onemogućio  međusobni bliski kontakt djece na igralištu, a vezano za preporuke o nužnom razmaku između dvije osobe -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.