Hrvatski radio

Radio Sljeme

Završen projekt opremanja dnevne bolnice KB-a Sveti Duh

26.05.2023.

13:41

Autor: Radio Sljeme

Dnevna bolnica

Dnevna bolnica

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

U Kliničkoj bolnici Sveti Duh obilježen je završetak projekta opremanja dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije vrijedan 6,5 milijuna eura, sufinanciran europskim sredstvima, čime će se znatno smanjiti liste čekanja i pritisak na akutne bolničke odjele.

- Željeli smo smanjiti broj dana bolničkog liječenja, smanjiti pritisak na akutne odjele naše bolnice i povećati broj obrađenih slučajeva u dnevnoj bolnici”, rekao je zamjenik ravnateljice KB Sveti Duh Žarko Alfirević.


Istaknuo je da je u tu svrhu na Svetom duhu izgrađeno preko 22 tisuće kvadratnih metara prostora, opremljeno pet klinika i tri zavoda, te je u funkciji dnevna bolnica. 


Kupnjom suvremene opreme i optimizacijom bolničkih procesa ostvarit će se preduvjeti za pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite za 300.000 građana koji gravitiraju KB Sveti Duh te povećati broj slučajeva u Dnevnoj bolnici i jednodnevnoj kirurgiji s današnjih 25 na 40-50 ciljanih slučajeva dnevno.


- Broj dana liječenja u našoj bolnici smanjio se na godišnjoj razini otprilike 30 posto. Pritom je broj pacijenata koji se liječe kroz dnevnu bolnicu povećan za više od 320 posto i time se smanjio broj zaposlenika koji trebaju hospitalizaciju za 14 posto”, rekao je Alfirević.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.