Hrvatski radio

Radio Sljeme

Završena je obnova OŠ Petar Zrinski

17.01.2023.

14:29

Autor: Radio Sljeme

Nakon dvije godine

Nakon dvije godine

Foto: Radio Sljeme / HRT

Nakon više od dvije godine završeni su radovi na cjelovitoj obnovi Osnovne škole Petar Zrinski u Krajiškoj ulici. Škola je moderno i konstrukcijski ojačana, a njezina obnova stajala je nešto više od 16 i pol milijuna eura.

Završetkom radova u OŠ Petar Zrinski obnovljene su sve potresom oštećene osnovne škole u Zagrebu. -Ovime je Grad Zagreb završio sve cjelovite obnove osnovnih škola, ostaju nam samo srednje škole-, rekao je gradonačelnik Tomašević na otvaranju škole dodavši, da je to ujedno i deveta škola koja se u Zagrebu otvara u proteklih godinu dana. 


Obnova je koštala je 16,6 milijuna eura, učenici će se u školske klupe nakon dvije godine vratili 9. siječnja, a većina sredstava planira se povući iz Fonda solidarnosti, kao i manji dio iz Nacionalnog programa za oporavak i otpornost. Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet naglasio je kako se u ovoj godini, očekuje dovršetak obnove još četiri škole u Zagrebu - gimnazija Tituš Brezovački, Gornjogradska gimnazija, Škola primijenjene umjetnosti i Prva ekonomska škola. 


-Dosad se u obnovljene škole vratilo ukupno 2193 đaka, a u obnovu je uloženo 366 milijuna kuna ukupno-, poručio je Korlaet.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.