Hrvatski radio

Radio Sljeme

Završena rekonstrukcija Kamenitih vrata

28.09.2018.

15:10

Autor: Margareta Jozinović

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Poznato gradsko svetište Majke Božje od Kamenitih vrata ima obnovljeno ruho! Osim rekonstruirane Kamenite ulice, unutar portala Kamenitih vrata obnovljene su molitvene klupe i postolja za paljenje svijeća te je obojan strop.

Radovi na obnovi poznatog gradskog prolaza trajali su više od četiri mjeseca, a za sve trgovce koji nisu mogli poslovati za vrijeme spomenute sanacije, gradonačelnik Milan Bandić je rekao kako vrijedi ista priča kao i sa svima koji su bili u ostalim ulicama gdje su bili radovi. Razliku zarade u istom razdoblju poslovanja u prošloj godini ćemo isplatiti ljudima. To će anketirati gospođa Jozić ispred ureda za gospodarstvo!

U našem programu pomoćnik pročelnika za ceste, Krunoslav Tepeš, objasnio je detaljnije što je sanirano od Kamenite ulice do križanja s Opatičkom ulicom. Obuhvaćena je rekonstrukcija prometnica s oborinskom odvodnjom i svih postojećih instalacija. To se odnosi na javni kanal odvodnje, vodoopskrbni cjevovod i plinovod, elektroničku komunikacijsku infrastrukturu i ostale instalacije.

Vrijednost radova je 2 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.