Hrvatski radio

Radio Sljeme

Završena rekonstrukcija Ulice grada Mainza

03.11.2017.

11:50

Autor: Magdalena Pongrac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ulica grada Mainza jutros je nakon dva mjeseca radova puštena u promet. Nogostupi, parkirališna mjesta i cesta obnovljeni su na dijelu od Slovenske do Čanićeve ulice te od Trga Francuske Republike do Rekljovićeve ulice.

Pomoćnik pročelnika za ceste Krunoslav Tepeš pojasnio je što je sve napravljeno. Ukupno je izvršeno uređenje u potezu od 200 metara odnosno 3 i pol tisuće kvadrata, a izvedeno je uređenje svih elemenata prometnice, što znači obostrani nogostupi, 80-ak klasičnih parkirališnih mjesta te sam kolnik. Vrijednost investicije je milijun i 700 tisuća kuna, a radovi su trajali 45 kalendarskih dana.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Črnomerec Josip Jelić istaknuo je da je ova obnova značajna za zapadni dio grada. Završili smo kompletne radove rekonstrukcije Ulice grada Mainza, prvenstveno parkinga, koje je Vijeće u suradnji s Mjesnim odborom tražilo. Prošle godine smo krenuli sa Zapadnim dijelom Ulice, završetak Prilaza baruna Filipovića, a ove godine završavamo kolnički dio i sjeverni dio parkinga kod drvoreda te južni dio parkinga.

Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da obnovnom cesta Grad diže standard komunalne i prometne infrastrukture, a tako će biti i ubuduće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.