Hrvatski radio

Radio Sljeme

Završeni radovi na Aveniji Marina Držića

25.08.2019.

18:43

Autor: Krešimir Vešnik

Marin Tironi/PIXSELL

Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / -

Obnovljena je Avenija Marina Držića, na dijelu od Ulice Milke Trnine do Ulice grada Vukovara u smjeru sjevera. Sanacija kolnika trajala je manje od jednoga tjedna, a obuhvatila je zamjenu asfalta na 13 tisuća četvornih metara te cjelokupnu obnovu horizontalne i vertikalne signalizacije.

- Ovaj tjedan smo uspjeli obnoviti Aveniju Marina Držića u dužini od kilometar i 200 metara. Izvršili smo frezanje starog asfalta u površini od 13 tisuća kvadrata, ugradili smo dva sloja novog asfalta ukupne količine 3 i pol tisuće tona. Zamijenili smo i slivničke rešetke i kanalske poklopce te smo obnovili horizontalnu signalizaciju. Vrijednost radova je 2 i pol milijuna kuna - rekao je tehnički direktor Zagrebačkih cesta, Josip Turković.

Otvoren je i zapadni dio kolnika Svačićevog trga te Ulica Eugena Kumičića, na dijelu od Ulice Jurja Žerjavića do Mihanovićeve, ukupne dužine 200 metara. Radovi su na toj lokaciji obuhvatili površinu od 1.800 četvornih metara. 

- Od večeras mi napuštamo uži dio grada; ujutro još počinjemo radove na SR Njemačke. Kada to završimo onda ćemo ići na rubni dio grada raditi do jeseni - najavio je gradonačelnik Milan Bandić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.