Hrvatski radio

Radio Sljeme

Završetak radova na rekonstrukciji studentskih naselja

23.12.2015.

11:20

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Skupom na otvorenom prostoru unutar studentskoga naselja Stjepan Radić svečano je obilježen završetak radova na rekonstrukciji studentskih naselja Stjepan Radić i Cvjetno naselje. U studentske sobe zadnji je put uloženo prije 28 godina za potrebe Univerzijade.

Svečanosti su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar znanosti obrazovanja i sporta Vedran Mornar te rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras.

Sanacijski upravitelj Studentskog centra Pejo Pavlović podsjetio je nazočne kako je danas svečanost obilježavanja godine dana od potpisivanja sporazuma o provođenju radova te završetka radova. Napomenuo je kako je u novouređene studentske sobe zadnji put uloženo prije 28 godina za potrebe Univerzijade. Naglasio je kako je ovoga puta znatan impulsu u ulaganju 300 milijuna kuna su Europske sveučilišne igre, rekao je Pavlović dodavši kako je to najveće sportsko natjecanje u novijoj hrvatskoj povijesti, kojemu će domaćini biti Rijeka i Zagreb.

Upravo su te igre bile jedan od pokretača inicijative obnove studentskih domova, dodao je.
Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras podsjetio je kako je provedena sanacija Studentskoga centra te izrazio nadu da će se Centar ubrzo vratiti u sklop Sveučilišta. Najvažnije je da studenti sad dobiju svoj smještaj, rekao je.

Ministar znanosti obrazovanja i sporta Vedran Mornar ocijenio kako vrlo mali broj studenata od ukupnoga broja hrvatskih studenata može koristiti smještaj u studentskim domovima. Zagreb ima najveći broj mjesta, napomenuo je dodavši kako bi se sa sredstvima kojima se raspolaže trebao popraviti studentski standard.

Potpredsjednik Grčić je istaknuo kako je zahvaljujući ovoj investiciji gospodarski rast u građevinskom sektoru ove godine rastao oko 10 posto. Najvažnije je da se studenti sad mogu vratiti u svoje sobe, dodao je.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.