Hrvatski radio

Radio Sljeme

Završili 24. Dani dječjih vrtića grada Zagreba

03.06.2023.

16:26

Autor: Radio Sljeme

Zabavne igre u prirodi odgojitelja zagrebačkih dječjih vrtića

Zabavne igre u prirodi odgojitelja zagrebačkih dječjih vrtića

Foto: Ivana Čutura / Radio Sljeme

Završno druženje sudionika 24. Dana dječjih vrtića grada Zagreba održano je na Bundeku. Cilj je manifestacije senzibilizirati javnost za potrebe djeteta te skrenuti pozornost na važnost stručnog rada s djecom predškolske dobi. 

Polaznici dječjih vrtića imali su priliku proteklih dana predstaviti se kroz glazbeni izričaj. A zabavne igre u prirodi, međusobno bodrenje ekipa i razmjena iskustava uvijek vesele tete, stričeke, pedagoge, ravnatelje.


- Odlično se zabavljamo, dočekali smo da imamo dječje igre i Dane dječjih vrtića nakon dugo vremena, baš smo svi sretni, navijamo za naše, bili smo na pozornici s pjesmama, sad se natječemo u radničkim sportskim igrama - kaže ravnateljica Dječjeg vrtića "Medo Brundo" Vesna Burić.


- U vrtiću radim 20 godina, Bundek se priprema svake godine, to je prilika za susret s roditeljima, djecom, kolegama iz drugih vrtića, uživamo - istaknula je pedagoginja u Dječjem vrtiću "Sunčana" Mirela Medved.


Mališane, roditelje i djelatnike vrtića posjetio je i gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji je prokomentirao upise u gradske vrtiće koji su u tijeku.


- Napravili smo sve moguće mjere da ublažimo taj pritisak koji će sigurno ove godine biti najveći. S jedne strane, imamo jedan vrtić koji je već otvoren, pet ih je u izgradnji, još 10 ćemo započeti graditi do kraja godine, povećali smo materijalna prava, evo sad sam pričao baš s odgojiteljima u dječjim vrtićima i doista su zadovoljni s time, zapošljavamo treće odgojitelje kako bi u vrtićkim i jasličkim skupinama bilo lakše raditi odgojiteljima s toliko djece, zatim odgojitelji koji su bili na ugovoru na određeno prebacujemo na ugovor na neodređeno kako bi imali sigurniji radni status, kako bi ostali u dječjim vrtićima, idemo i u nova zapošljavanja jer u tim novim zgradama dječjih vrtića su potrebni dodatni odgojitelji - rekao je Tomašević.


Dodajmo kako je pobjedu na natjecanju odgojitelja odnio Dječji vrtić "Sunčana", dok su drugo i treće mjesto pripali Dječjim vrtićima "Prečko" i "Različak".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.