Hrvatski radio

Radio Sljeme

Završio štrajk u Studentskom Centru

09.12.2016.

14:03

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Štrajk koji je počeo sredinom prošlog mjeseca u Studentskom Centru danas je, potpisivanjem prvog kolektivnog ugovora, okončan. Postignutim su dogovorom obje strane zadovoljne te se sa sanacijom Studentskog centra može nastaviti.

Nakon 15 mjeseci pregovaranja i štrajka, kolektivni su ugovor potpisali predstavnici četiri sindikata i sanacijska uprava Studentskog Centra.  Iako se o pojedinostima ugovora nije govorilo, glavna povjerenica Samostalnog sindikata zaposlenika Biserka Sertić, potvrdila je da su postigli glavni cilj...

"Ovo je osnovno što propisuje zakon o radu, ovo su naša prava koja su ispregovarana sa dvije strane i ovo nas štiti u budućnosti od eventualnih zakidanja naših prava."

Kraju štrajka i potpisivanju kolektivnog ugovora nazočio je ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić koji je naglasio da sanacija SC-a traje već četiri godine te da je vrijeme da se ona završi...

" Mi smo i u proračunu za slijedeću godinu predvidjeli malo veća sredstva u tu svrhu i molio bih sve, sanacijsko vijeće zajedno s vama zaposlenima kojih je gotovo tisuću, da se dovrši ta sanacija."

Sanacijaska uprava Studentskog centra nada se da će sa procesom sanacije završiti do kraja iduće godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.