Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zbog Adventa - Zrinjevac vikendom bez tramvaja

26.11.2022.

11:14

Autor: AKK/Radio Sljeme

Zabrana prometa tijekom Adventa

Zabrana prometa tijekom Adventa

Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Zbog očekivano velikog broja Zagrepčana i turista u gradu za samo središte grada uvedena su posebna prometna pravila koja vrijede do kraja Adventa, 7.siječnja. Evo koja su... 

Od 26. studenoga 2022. do 7. siječnja 2023. promet će biti zabranjen:


- radnim danima od ponedjeljka do četvrtka od 17:00 do 23:00 sati za sva vozila osim tramvaja i vozila stanara na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog. Promet Berislavićevom ulicom od Gajeve do Zrinjevca bit će uspostavljen dvosmjerno za potrebe stanara


- petkom, subotom i nedjeljom od 17:00 do 24:00 sata za sva vozila na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, zapadnoj strani Trga Josipa Jurja Strossmayera i zapadnoj strani Trga kralja Tomislava, na dijelu od Tesline ulice do Mihanovićeve ulice. Promet Katančićevom od Gajeve ulice do Trga Josipa Jurja Strossmayera bit će uspostavljen dvosmjerno za potrebe stanara


- petkom, subotom i nedjeljom od 17:00 do 24:00 sata za sva vozila osim taksi-vozila i vozila stanara u Gajevoj ulici od Hebrangove do Tesline ulice, u Berislavićevoj ulici od Preradovićeve ulice do Gajeve ulice, u Teslinoj ulici i na sjevernoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog


- petkom, subotom i nedjeljom od 18:00 do 23:00 sata bit će obustavljen tramvajski promet od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora i obratno.


Promet motornih vozila sjevernim zelenim valom Boškovićeva – Hebrangova u pravcu zapada te južnim zelenim valom Ulica baruna Trenka – Ulica Pavla Hatza u pravcu istoka odvijat će se bez ograničenja.


TURISTIČKI I DRUGI AUTOBUSI ZA ADVENT


Od 26. studenoga 2022. do 7. siječnja 2023. turistički autobusi za razgledavanje grada u vrijeme zabrana iz točke I. neće moći ulaziti u zone zabrane prometa, već će se moći zelenim valom kretati samo ravno. Autobusna linija ZET-a br.150 Tuškanac – Gornji grad – Ilirski trg – Trg bana Josipa Jelačića u vrijeme zabrana navedenih pod točkom I. skratit će se do Ilirskog trga.


TAKSI-STAJALIŠTA I PROMET TAKSI-VOZILIMA


Od 26. studenog 2022. do 7. siječnja 2023. u vrijeme izvan zabrana određenih u poglavlju I. promet taksi-vozila funkcionirat će redovno, dok u vrijeme zabrana navedenih u poglavlju I. taksi-vozila neće moći prometovati u navedenoj zoni.


Osim toga, u vrijeme zabrana navedenih u poglavlju I. taksi-stajalište Vlaška – Europski trg premješta se na istočnu stranu Kurelčeve ulice s ulazom iz Jurišićeve i izlazom polukružno okretanje kod garaže „Ban Centar“ na Jurišićevu i dalje na Palmotićevu ulicu.


U vrijeme zabrana navedenih pod točkom I. taksi-stajalište Starčevićev trg funkcionirat će redovno, a ulaz i izlaz će biti samo prema Mihanovićevoj i Gajevoj ulici, dok će taksi-stajalište Katančićeva također funkcionirati redovno, a ulaz i izlaz bit će samo prema Gajevoj ulici.


Taksi-stajalište Masarykova funkcionirat će redovno tijekom cijelog dana, a taksi-vozila koja čekaju moraju se povući prije i do znaka zabrane zaustavljanja i parkiranja.

Taksi-stajalište Gajeva također će funkcionirati redovno tijekom cijelog dana, pri čemu taksi-vozila koja čekaju moraju ostati u granicama stajališta, a u vrijeme zabrana iz točke I. izlaz je preko Tesline i dalje obvezno ravno prema Amruševoj ulici.


DOSTAVA U PJEŠAČKE ZONE


Od 26. studenog 2022. do 7. siječnja 2023. privremeno će biti ukinute sve dozvole za cjelodnevnu dostavu te će se dostava u pješačke zone ograničiti na razdoblje od 2:00 do 10:00.


Izvan tog vremena bit će omogućeno obavljanje dostave na obodima pješačke zone, odnosno u neposrednoj blizini lokacija održavanja manifestacija:

a) na javnoj površini zapadno od raskrižja Vlaška ulica – Palmotićeva ulica (početak pješačke zone – više dostavnih mjesta za opskrbu lokacije Ulica Augusta Cesarca – Europski trg)


b) na javnoj površini istočno od raskrižja (kružno raskrižje) Vlaška ulica – Ulica Pod Zidom – Bakačeva ulica (početak pješačke zone – više dostavnih mjesta za opskrbu lokacije Trg bana Josipa Jelačića)


c) na južnoj prometnoj traci Trga Nikole Šubića Zrinskog od početka stajališta ZET-a za turističku liniju do stajališta za kočije (više dostavnih mjesta za opskrbu lokacije Trg Nikole Šubića Zrinskog)


d) na istočnoj strani Trga Josipa Jurja Strossmayera u zoni raskrižja s Ulicom Matice hrvatske uzdužna parkirališna mjesta (dva dostavna mjesta za opskrbu lokacije Trg Josipa Jurja Strossmayera)


e) na istočnoj strani Trga kralja Tomislava sjeverno od raskrižja sa Šenoinom ulicom uzdužna parkirališna mjesta (dva dostavna mjesta za opskrbu lokacije Trg kralja Tomislava)


f) na javnoj površini sjeverno od raskrižja Gajeva ulica – Ulica Nikole Tesle (početak pješačke zone – jedno dostavno mjesto za opskrbu lokacije Gajeva i Bogovićeva ulica)


g) na sjevernoj prometnoj traci od završetka taksi-stajališta u Masarykovoj ulici (Prolaz sestara Baković) do raskrižja s Preradovićevom ulicom te istočna prometna traka u Preradovićevoj ulici južno od raskrižja s Masarykovom ulicom (na obodu pješačke zone – više dostavnih mjesta za opskrbu lokacije Gajeva i Bogovićeva ulica)


h) na Trgu Katarine Zrinske (na obodu pješačke zone – više dostavnih mjesta za opskrbu lokacije Plato Gradec, Strossmayerovo šetalište-istok i Strossmayerovo šetalište-zapad)


i) na izvanuličnom parkiralištu između Reljkovićeve ulice i Trga dr. Franje Tuđmana (na sjeveroistočnom dijelu predmetnog parkirališta – pet dostavnih mjesta za opskrbu lokacije Trg dr. Franje Tuđmana).


GARAŽA BAN CENTRA U KURELČEVOJ


Od 26. studenog 2022. do 7. siječnja 2023. korisnici garaže „Ban Centra“ dolaze Palmotićevom – Jurišićevom – Kurelčevom – ulaz u garažu i odlaze istim smjerom natrag.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici