Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zbog derbija visokog rizika, policija osigurava grad

09.07.2022.

10:03

Autor: Magdalena Pongrac

Dvoboj Dinama i Hajduka 21.5.2022.

Dvoboj Dinama i Hajduka 21.5.2022.

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Dinamo i Hajduk od 20 sati na Maksimiru će igrati utakmicu Superkupa. Bit će to duel za trofej i najava uzbudljive sezone domaćeg nogometnog prvenstva.

Utakmica Super kupa označena je visokorizičnom, a ukupnu koordinaciju osiguranja preuzelo je ravnateljstvo policije. Dio navijača Torcide u Zagreb ovaj put dolazi "Bilim vlakom", a na južnoj tribini maksimirskog stadiona bit će u majicama s natpisom "sloboda navijačima". 


Kako bi se spriječili sukobi, na snazi je posebna prometna regulacija, a od 6 ujutro do ponoći zatvoreni su:

- parkiralište kod skulpture „Bacač diska“ do zapadnog parkirališta stadiona Maksimir

- servisna cesta od Budakove ulice i Tržnice Borongaj do Bazenskog kompleksa Svetice odnosno do zapadnog parkirališta gradskog stadiona Maksimir

- parkiralište Tržnice Borongaj i poligon za obuku vozača osim za vozila s akreditacijom organizatora i organiziranog dolaska navijača

- parkiralište na Hitrecovoj ulici

- parkiralište kod Bazenskog kompleksa Svetice

- parkiralište ispred zapadne tribine gradskog stadiona Maksimir osim za vozila s akreditacijom organizatora

- zapadno parkiralište Ekonomskog fakulteta na Trgu J. F. Kennedya.


Ulazi na stadion bit će otvoreni od 18 sati, a za gostujuće navijače u slučaju potrebe (raniji dolazak, unos transparenata) i od 17:30. Iz policije pozivaju posjetitelje i gledatelje da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.