Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zbog nedostatka klime u autobusima, Bandić najavio inspekciju u ZET-u

26.06.2019.

12:25

Autor: Magdalena Pongrac

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Iako se građani već tjednima žale na nedostatak klime u ZET-ovim autobusima, gradonačelnik Milan Bandić na loše uvjete u prijevozu reagirao je tek nakon što su se jučer na to požalili poznati gosti prilikom posjeta predsjednici.

Gradonačelnik kaže kako mu je ovo prvi glas i najavljuje inspekciju - Čudi me što klima ne radi u busevima koji nisu straiji od 3, 4 ili 5 godina, pa dvije trećine voznog parka je novo! Popis autobusa koji nemaju klimu imat ću do danas u 13 sati. Imamo jedan od najmodernijih voznih parkova, to znači da je nemar unutar Održavanja u ZET-u. Provjerit ću danas u čemu je problem i to ćemo riješiti. Žao mi je što je do toga došlo.

U našoj emisiji "Zagrebi po Zagrebu" gradonačelnik je komentirao i problem pekarnica na Dolcu, koje pečenjem u zatvorenom prostoru po ljetnim vrućinama stvaraju gotovo nehumane uvjete - Ovdje se radi o sprezi dvojice ili trojice zakupnika koji peku peciva i griju prostor u odnosu na 100-tinjak komitenata, i maltretiraju ljude. Od danas toga više neće biti. Ako se ne budu pridržavali pravila igre, dobit će otkaz. A što se tiče naših sugrađana Roma i ovog nereda ispred, to će biti riješeno jer će od danas ovdje 24 sata biti dežurni ljudi.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.