Hrvatski radio

Radio Sljeme

13:20 / 17.01.2020.

Autor: Mario Mihaljević

Zbog neodgovorne gradske politike građani se guše u smradu

Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / -

Ispušni plinovi i grijanje na kruta goriva ne mogu biti jedini razlozi za onečišćenje zraka, posebno kada je riječ o gradskoj četvri Novi Zagreb Istok, istaknuo je gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić.

Posljedice odlagališta otpada na Jakuševcu i držanja životinja osjeća sto tisuća stanovnika Novog Zagreba, tvrdi Mišić

-Grad Zagreb je 2015. godine donio akcijski plan za poboljšanje kvalitete zraka, ali nakon pet godina vidimo da rezultata nema. Tražili smo u Gradskoj skupštini da nas se izvjesti o mjerema i rezultatima 2018. godine, kada smo prvi puta aktualizirali taj problem, no odgovore do današnjeg dana nismo dobili. Jedini odgovor je banalizacija gradonačelnika koji poziva građane da zrak udahnu punim plućima-.

Trebamo priznati da građani u Novom Zagrebu zbog lažnih obećanja imaju zrak druge kategorije tvrdi Mišić, i predlaže mjere za koje smatra da se trebaju što prije trebaju poduzeti

-Prvo pitanje je odlagalište otpada na Jakuševcu, kojem je gradonačelnik 2018. produžio rok na slijedećih 11 godina. Odlagalište otpada do danas nije sanirano i jedan je od razloga zašto građani Novog Zagreba, udišu loš zrak-.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.